Verhuur

te huur

Adopteer een Schaap

adopteer

FaceBook

Adopteer een schaap

De schaapskudde van om en nabij de 350 schapen, wordt gebruikt om gebieden te begrazen om bijvoordeeld zeldzame planten weer de gelegenheid te geven zich te vermeerderen, waar dan weer bijzondere insecten op af kunnen komen. Daarnaast gebruiken we de kudde om eigenaren van schapendrijvers/hoeders de gelegenheid te geven om met hun hond Jos te helpen of een paar keer week met hun hond te komen trainen o.l.v Jos. Maar ook zonder hond kan men Jos de helpende hand bieden. Wij stellen geïnteresseerden in de gelegenheid een schaap te adopteren om zo een bijdrage te leveren om de kudde in stand te houden.

Hoe gaat het in zijn werk? Hieronder ziet u een aantal foto's van schapen die te adopteren zijn. Door het nummer van het oormerk aan ons door te geven (het liefst via email) en € 25.00 te storten op rekening IBAN NL 66 INGB 0000 465790 t.n.v. A.A. Visser, krijgt u van ons een certificaat met foto toegestuurd van het schaap van uw keuze. Daarnaast stellen wij het zeer op prijs als u uw uitverkoren schaap een naam geeft. U wordt maandelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee van de kudde. De adoptie is voor een jaar. Aan het eind van dat jaar wordt aan u gevraagd of u door wilt gaan.

 


 IMG 4998 kopie 2

Deze 3 jarige ooi heeft al een naam, maar mag best een andere naam hebben, mocht ze geadopteerd worden. Zij is de dochter van Saar, één van de liefste schapen die we hebben gehad en die vorig jaar helaas is overleden. Sarriëtte, zoals deze dame heet, lijkt heel veel op haar moeder; qua uiterlijk maar zeker ook wat karakter betreft. Het is een lief, zacht schaap, dat regelmatig voorop loopt, wanneer de kudde verplaatst moet worden. Een fijn leidschaap, dat is ze.

Status: te adopteren


 


21291 2 

Deze jonge ooi (nummer 21291), geboren in het voorjaar van 2021, behoort tot het ras Braunes Haarschaf. Een ras, waarvan we een aantal jaren geleden een 10-tal schapen hebben gekocht, om het zelfruiende kenmerk van dit ras, in te fokken bij de Solognote. Dit jonge schaap behoort dus tot de kudde waarvan we hopen dat zij het zelfruien-gen gaat doorgeven aan haar lammeren.

Status:te adopteren


 Dotje 21277 2

Dit jonge schaap is geboren in 2021 (nummer 21277) en met de fles grootgebracht, omdat moeder Bibi een drieling kreeg. We hebben haar de naam Dotje gegeven, maar degene die haar adopteert mag haar uiteraard een andere naam geven. Dotje is uitgegroeid tot een ietwat eigenwijs schaap, die niet snel ergens van onder de indruk is. Staat graag met haar neus vooraan.

Status: te adopteren.


 Myrtel

Dit is Myrtel, geboren in 2020. Ze is speciaal voor ons: haar moeder Mert was altijd een heel zorgzame ooi voor haar lammeren en in de kudde een stabiele factor. Mert is helaas overleden, een week na de geboorte van Myrtel, door een uierontsteking. Myrtel is daarom met de fles grootgebracht. Ze heeft het karakter van haar moeder: stabiel, zacht, uitstekende moeder.

Status: te adopteren


Nala 2 Dit is Nala, geboren in 2021, met nummer 21137. Net als Dotj is ook zij met de fles grootgebracht, omdat ze er één van een drieling is. Het is een wat eigengereid schaap, dat nog wel eens haar eigen gang gaat. Gaat de rest van de kudde lekker beginnen aan een ontbijt van granen en luzernebrokken, dan gaat zij nog staan kijken of er nog meer gaat gebeuren.

Status: te adopteren

 

 


Voor nadere informatie kunt u ons altijd een mailtje sturen.