Verhuur

te huur

Adopteer een Schaap

adopteer

FaceBook

Adopteer een schaap

De schaapskudde van om en nabij de 350 schapen, wordt gebruikt om gebieden te begrazen om bijvoordeeld zeldzame planten weer de gelegenheid te geven zich te vermeerderen, waar dan weer bijzondere insecten op af kunnen komen. Daarnaast gebruiken we de kudde om eigenaren van schapendrijvers/hoeders de gelegenheid te geven om met hun hond Jos te helpen of een paar keer week met hun hond te komen trainen o.l.v Jos. Maar ook zonder hond kan men Jos de helpende hand bieden. Wij stellen geïnteresseerden in de gelegenheid een schaap te adopteren om zo een bijdrage te leveren om de kudde in stand te houden.

Hoe gaat het in zijn werk? Hieronder ziet u een aantal foto's van schapen die te adopteren zijn. Door het nummer van het oormerk aan ons door te geven (het liefst via email) en € 25.00 te storten op rekening IBAN NL 66 INGB 0000 465790 t.n.v. A.A. Visser, krijgt u van ons een certificaat met foto toegestuurd van het schaap van uw keuze. Daarnaast stellen wij het zeer op prijs als u uw uitverkoren schaap een naam geeft. U wordt maandelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee van de kudde. De adoptie is voor een jaar. Aan het eind van dat jaar wordt aan u gevraagd of u door wilt gaan.

 


 IMG 4938 kopie

Deze dame, met nummer 83766, behoort tot het groepje van 7 ooien dat ik 2 jaar geleden in Duitsland heb gekocht. Het is een Braunes Haarschaf. Het ras is in Duitsland ontwikkeld en in 2019 officieel als ras erkend. Het bijzondere van dit ras is dat het zelfruiend is. Deze ooi heeft vorig jaar 2 mooie lammeren gekregen, maar dit jaar slaat ze een keertje over, geloof ik. Ze heeft kleine hoorntjes, die eigenlijk niet bij het ras horen. Het geeft haar een ietwat eigenwijze uitstraling en eerlijk gezegd, is zij dat ook. Ik mag haar graag.

Status: geadopteerd


 


 IMG 4978 kopie

Ook zij behoort tot het ras Braunes Haarschaf. Ze heeft nummer 83760. Het is een rustig, stabiel schaap, dat heel prettig in de kudde past. Ook zij zal in de loop van het voorjaar haar vacht verliezen, waardoor zij niet meer geschoren hoeft te worden. 

Status:te adopteren


 IMG 5047 kopie

Deze ooi met nummer 83763 is zelf een flessenlam geweest, omdat ze één van een drieling was. Net als de 2 ooien die ik hierboven gepresenteerd heb, is zij ook een Braunes Haarschaf. Ze is een beetje kleiner dan de andere ooien, maar heeft nu wel in de afgelopen 2 jaar 4 lammeren groot gebracht. Ze is een uitstekende moeder en een zachtaardige ooi.

Status:te adopteren


 20171005 094915 kopie

 Mooie dame, toch? Ze heeft nr. 15304, geboren in het voorjaar van 2015, eveneens als één van een drieling. Als kleinste ooilam is toen besloten haar met de fles groot te brengen. Het is een bescheiden schaap, vriendelijk en prettig in de groep. Geen 'paniekvogel' zal ik maar zeggen en dat is altijd fijn in een kudde.

Status:is geadopteerd


kopie 19285

Deze kleine dame is geboren in april 2019. Haar moeder bleek onvoldoende melk voor haar en haar zus, waardoor beide lammeren met de fles bijgevoerd hebben gekregen. Dit lammetje behoort tot de eerste generatie zelfruiende schapen dat ik aan het ontwikkelen ben. De hoop is dat zij volgend jaar ook haar wol zelf zal gaan verliezen en dus niet meer geschoren hoeft te worden. Op mijn roepen, iedere ochtend, komt zij, samen met haar zus aanrennen, voor haar ontbijt (een fles melk). Het is een aandoenlijk ooilam. Haar nummer is 19285.

Status: is geadopteerd

 

 


Voor nadere informatie kunt u ons altijd een mailtje sturen.