Verhuur

te huur

Adopteer een Schaap

adopteer

FaceBook

Adopteer een schaap

De schaapskudde van om en nabij de 350 schapen, wordt gebruikt om gebieden te begrazen om bijvoordeeld zeldzame planten weer de gelegenheid te geven zich te vermeerderen, waar dan weer bijzondere insecten op af kunnen komen. Daarnaast gebruiken we de kudde om eigenaren van schapendrijvers/hoeders de gelegenheid te geven om met hun hond Jos te helpen of een paar keer week met hun hond te komen trainen o.l.v Jos. Maar ook zonder hond kan men Jos de helpende hand bieden. Wij stellen geïnteresseerden in de gelegenheid een schaap te adopteren om zo een bijdrage te leveren om de kudde in stand te houden.

Hoe gaat het in zijn werk? Hieronder ziet u een aantal foto's van schapen die te adopteren zijn. Door het nummer van het oormerk aan ons door te geven (het liefst via email) en € 25.00 te storten op rekening IBAN NL 66 INGB 0000 465790 t.n.v. A.A. Visser, krijgt u van ons een certificaat met foto toegestuurd van het schaap van uw keuze. Daarnaast stellen wij het zeer op prijs als u uw uitverkoren schaap een naam geeft. U wordt maandelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee van de kudde. De adoptie is voor een jaar. Aan het eind van dat jaar wordt aan u gevraagd of u door wilt gaan.

 


 IMG 4998 kopie 2

Deze 3 jarige ooi heeft al een naam, maar mag best een andere naam hebben, mocht ze geadopteerd worden. Zij is de dochter van Saar, één van de liefste schapen die we hebben gehad en die vorig jaar helaas is overleden. Sarriëtte, zoals deze dame heet, lijkt heel veel op haar moeder; qua uiterlijk maar zeker ook wat karakter betreft. Het is een lief, zacht schaap, dat regelmatig voorop loopt, wanneer de kudde verplaatst moet worden. Een fijn leidschaap, dat is ze.

Status: te adopteren


 


 IMG 4978 kopie

Ook zij behoort tot het ras Braunes Haarschaf. Ze heeft nummer 83760. Het is een rustig, stabiel schaap, dat heel prettig in de kudde past. Ook zij zal in de loop van het voorjaar haar vacht verliezen, waardoor zij niet meer geschoren hoeft te worden. 

Status:te adopteren


 IMG 9651 kopie

DIt is schaap 19279. Een schaap waar ik wel trots op ben, omdat ze een ooi is uit ons zelfruien-project. Zij is één van de eerste ooien, van eigen fok, die haar vacht volledig verliest in het voorjaar, waardoor ze niet meer, voor de zomer, geschoren hoeft te worden. Vorig jaar heeft ze voor het eerst een lam gehad en in maart/april van dit jaar, hoop ik dat ze opnieuw lammeren zal krijgen. Ze is een goede moeder en een schaap met karakter.

Status: te adopteren


 IMG 9656 kopie 2

Ook deze ooi is zelfruiend. Geboren in 2019. Het blijft een wonderlijk gezicht, die vacht die in de loop van het voorjaar 'uitvalt'. Heel praktisch. Dit schaap is in de kudde niet opvallend, qua karakter. 'Gewoon' een rustig, prettig schaap, wat erg fijn is in de kudde.

Status: te adopteren


kopie 19285

Deze kleine dame is geboren in april 2019. Haar moeder bleek onvoldoende melk voor haar en haar zus, waardoor beide lammeren met de fles bijgevoerd hebben gekregen. Dit lammetje behoort tot de eerste generatie zelfruiende schapen dat ik aan het ontwikkelen ben. De hoop is dat zij volgend jaar ook haar wol zelf zal gaan verliezen en dus niet meer geschoren hoeft te worden. Op mijn roepen, iedere ochtend, komt zij, samen met haar zus aanrennen, voor haar ontbijt (een fles melk). Het is een aandoenlijk ooilam. Haar nummer is 19285.

Status: is geadopteerd

 

 


Voor nadere informatie kunt u ons altijd een mailtje sturen.