Verhuur

te huur

Adopteer een Schaap

adopteer

FaceBook

Adopteer een schaap

De schaapskudde van om en nabij de 350 schapen, wordt gebruikt om gebieden te begrazen om bijvoordeeld zeldzame planten weer de gelegenheid te geven zich te vermeerderen, waar dan weer bijzondere insecten op af kunnen komen. Daarnaast gebruiken we de kudde om eigenaren van schapendrijvers/hoeders de gelegenheid te geven om met hun hond Jos te helpen of een paar keer week met hun hond te komen trainen o.l.v Jos. Maar ook zonder hond kan men Jos de helpende hand bieden. Wij stellen geïnteresseerden in de gelegenheid een schaap te adopteren om zo een bijdrage te leveren om de kudde in stand te houden.

Hoe gaat het in zijn werk? Hieronder ziet u een aantal foto's van schapen die te adopteren zijn. Door het nummer van het oormerk aan ons door te geven (het liefst via email) en € 25.00 te storten op rekening IBAN NL 66 INGB 0000 465790 t.n.v. A.A. Visser, krijgt u van ons een certificaat met foto toegestuurd van het schaap van uw keuze. Daarnaast stellen wij het zeer op prijs als u uw uitverkoren schaap een naam geeft. U wordt maandelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee van de kudde. De adoptie is voor een jaar. Aan het eind van dat jaar wordt aan u gevraagd of u door wilt gaan.

 


 20171007 131915 kopie

Geboren afgelopen voorjaar; ze had een enigszins slechte start, doordat haar moeder te weinig melk bleek te hebben voor 2 lammeren. Daarom is ze met de fles grootgebracht. Allerliefst en zeer nieuwsgierig ooilam. Ze heeft nr. 17193. Ze loopt nu nog samen met 6 andere flessenlammeren in een kleine wei, maar zal weldra deel gaan uitmaken van een kudde jaarlingen.

Status: is geadopteerd


 


 20171005 092748 kopie

Deze mooie dame is geboren in het voorjaar van 2014 en met de fles grootgebracht, omdat moeder te weinig melk had voor 2 lammeren. Het is een zeer eigengereid en zelfstandig schaap, dat gesteld is op haar eigen privacy. Ze gaat dus graag haar eigen gang en ik kijk er dan ook al niet meer van op als ze op een mooi plekje, afgezonderd van de kudde, ligt te herkauwen. Bij een trektocht loopt ze overigens graag voorop. Ze heeft nr. 14242

Status: te adopteren


 20180516 171636 kopie 2

Dit jonge schaap (geboren in 2017) is de dochter van één van onze liefste schapen van de kudde, Saar. Saar is inmiddels met retraite, maar haar dochter heeft dit jaar voor het eerst een lam gekregen. Het is een bijzonder lief en aanhankelijk schaap, net als haar moeder. Haar nummer is 17304.

Status: te adopteren


 20171005 094915 kopie

 Mooie dame, toch? Ze heeft nr. 15304, geboren in het voorjaar van 2015, eveneens als één van een drieling. Als kleinste ooilam is toen besloten haar met de fles groot te brengen. Het is een bescheiden schaap, vriendelijk en prettig in de groep. Geen 'paniekvogel' zal ik maar zeggen en dat is altijd fijn in een kudde.

Status: te adopteren


kopie 19285

Deze kleine dame is geboren in april 2019. Haar moeder bleek onvoldoende melk voor haar en haar zus, waardoor beide lammeren met de fles bijgevoerd hebben gekregen. Dit lammetje behoort tot de eerste generatie zelfruiende schapen dat ik aan het ontwikkelen ben. De hoop is dat zij volgend jaar ook haar wol zelf zal gaan verliezen en dus niet meer geschoren hoeft te worden.                                                            Op mijn roepen, iedere ochtend, komt zij, samen met haar zus aanrennen, voor haar ontbijt (een fles melk). Het is een aandoenlijk ooilam. Haar nummer is 19285.

Status: te adopteren

 

 


Voor nadere informatie kunt u ons altijd een mailtje sturen.